Andra plats – Den där lappen av Sebastian Kruzenhof

Vinden förde med sig en noggrant hopvikt papperslapp till mina fötter. Jag plockade upp den. Kanterna var sammanfogade med exakthet, de vikta sidorna var så hårt hoppressade att man kunde skära sig på dem. Jag vände på lappen, med spetiga bokstäver stod det med svart bläck: ”Inte till dig.” Jag såg mig om, undrade om det var någon som skämtade med mig. Ingen i parken såg åt mitt håll, så jag bestämde mig för att stoppa lappen i fickan.

Morgonen efter prasslade det i fickan när jag satte på mig jeansen. Det var den där lappen. Jag höll den i handen en stund, vecklade sedan försiktigt ut den. De handskrivna bokstäverna är av samma spretiga typ som på utsidan. ”Jag ser dig.” Förbryllad tittade jag på lappen, en liten klump av oro bet sig fast i magen.

Jag skakade på huvudet, det där var ju inte riktat till mig, inget att bry sig om. Jag lade lappen på byrån och satte på en kanna kaffe.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 11 oktober 2017 och är skriven av .