2:a plats: Ett dyrt armbandsur av Erik Skog

”Jag kan följa med dig till Stockholm. Det är ju ändå en fredag, jag kan ta ledigt så stannar vi till lördagen och går på teater. Medan du har de där mötena för bolaget så kan jag sova ut och sedan träffa Ellen, gå på stan och shoppa.” Hon pratade ivrigt.
”Ellen? Vem är Ellen?” frågade han.
”Ellen som jag hade så kul med på konferensen du vet. Vi som fann varandra så. Kändes som en syster.”
”OK, javisst, det kanske du sa. Jättegärna. Jag fixar tågbiljett åt dig också, så åker vi upp på torsdag kväll.”
Han var både överraskad och glad. Det hade varit småirriterat mellan dem de senaste veckorna. Under det halvår de hade bott ihop var det här nog den längsta svackan hittills.

Tåget var försenat så efter promenaden till hotellet hade klockan hunnit bli över elva. Hon hade somnat redan på tåget och när de kom in i rummet borstade hon tänderna och kastade sig i säng. När han la sig tätt intill henne vred hon sig lite undan, liksom i sömnen. Jag smyger upp imorgon så jag inte väcker henne, tänkte han, hon ville ju sova ut. Lusten att krama om henne vällde fram men han nöjde sig med att pussa henne fjäderlätt i nacken. Han log för sig själv, andades in doften av hennes hår och slöt ögonen.

Dagen hade blivit hektisk men mötena hade gått bra. Han kände sig som en riktigt erfaren affärsman, tänk att det bara var tre år sedan han fortfarande var student. Hon skulle äta med Ellen efter shoppingen så de hade de kommit överens om att ses på teatern strax innan föreställningen. Sista mötet hade gått fortare än han förväntat sig, så han bestämde sig för att ta vägen om hotellet och byta skjorta. Han gick förbi en torghandlare. Det var sällan han brydde sig om blommor, men kön till blomsterhandlaren gjorde att han tittade till och stannade. Rosorna såg fina ut och var mycket billigare än hemma. Han köpte en bukett, promenerande gnolande till hotellet och kände sig som en gentleman, en kärleksfull gentleman.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 25 februari 2015 och är skriven av .