Bild: Camilla Lindberg

Så håller du igång skrivandet under småbarnsåren

– Sen man blev förälder så blir det inte så mycket skrivande. Jag försöker skriva något varje dag men det är helt enkelt svårt att få tiden att räcka till, säger Andrea Grave Müller, nybliven tvåbarnsmamma, som ända sedan hon lärde sig alfabetet, älskat att skriva.
I familjens villa i Landvetter utanför Göteborg råder en viss röra. De har bara bott här i fyra månader, och på schemat står renovering av kök och badrum. I ett litet rum med snedtak står en dator, några hyllplan och papperskassar fulla med böcker.
Detta ska bli Andreas skrivarhörna en dag. Här ska hon skapa sina främmande världar som rör sig mellan fantasy och det övernaturliga.
– Det blir alltid så att jag hamnar i det övernaturliga. Det känns bäst. Jag kan nästan ha svårt förstå de som skriver om riktiga platser. Då måste ju allting stämma hela tiden – jag tycker att det är skönare om jag själv kan bestämma vad det ska ligga för affärer på en gata och så vidare.

 

Värd sitt skrivande


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #1 2011 (18 oktober 2011) och är skriven av .