»Jag debuterade några dagar efter jag lagts in på sjukhuset«

Allt började egentligen med att jag fick en skrivkurs i 40-års-present av min man Erik. Jag hade drömt om att bli författare sedan jag var liten, skrev noveller och pjäser under gymnasietiden och vann Veckorevyns stora novelltävling när jag var 20. Men när man inte känner några som skriver krävs ett enormt självförtroende för att säga: »Nu kör jag!« Det hade jag inte – istället pluggade jag till journalist och sedan copywriter.

När jag började på skrivkursen hade jag inte skrivit något litterärt på 20 år. Det var väldigt läskigt först, att pröva en gammal dröm. Duger min text? Jag fick glada hejarop, men framförallt en plattform med andra skrivande människor och en lärare, Sören Bondeson, som fortsatte handleda mig.

I samma veva fick jag chans att provskriva ett avsnitt för Solsidan, en serie som jag tycker är helt fantastisk, det roligaste jag sett på svensk TV. De tackade nej, men jag gick igång på att skriva manus och sökte in till en utbildning i manusskrivande. Jag sa upp mig från jobbet och satsade. Mitt under utbildningen skickade jag in min ljudbokspitch till Skrivas och Storytels tävling – och vann!

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #3 2019 (11 juni 2019) och är skriven av .