Skriva rekommenderar Publicerad onsdag 24 oktober 2018

Välkommen till vår nya webbplats!

Sedan vi kom ut med första numret av Skriva för sju år sedan har vi byggt upp ett fantastiskt arkiv av handfasta guider om allt från hur man skapar trovärdiga karaktärer till hur man skapar framåtrörelse i berättelsen. Vi har intervjuat hundratals författare, samlat på oss insidertips direkt från förlagen, fått svar på juridiska frågor och steg för steg berättat hur man ger ut sin egen bok. Dessutom har vi trendspanat, tävlat, roat och lyft fram debutanter.

För alla som vill utveckla sitt skrivande är det en riktigt guldgruva av kunskap! Under det senaste året har vi därför vänt och vridit på hur vi kan göra arkive mer tillgängligt för våra läsare.

Vi är glada och stolta över att idag lansera en helt ny webbplats, där vi för första gången samlat allt det bästa ur tidningen på ett och samma ställe. Och vi har lagt mycket möda på att göra det lättnavigerat och strukturerat så att du som läsare ska hitta just de verktyg du behöver, när du behöver dem som mest.

Är du i uppstarten av ditt skrivande kanske du vill veta mer om hur du kan utveckla din idéeller planera din roman. Är du i slutfasen är du säkert mer intresserad av redigering, hur man blir utgiveneller ger ut boken på egen hand. Däremellan hjälper vi dig att hitta din stil, utveckla ditt hantverkoch komma vidare även när skrivandet går trögt.

Kanske är du intresserad av att skriva för barn, att skriva kriminalromaner eller skräck. Eller så är du nyfiken på våra mest framgångsrika författares skrivprocesser – hur Theodor Kallifatideskom ur sin skrivkris eller hur Kristina Sandberg hittade fröet till sin romantrilogi om hemmafrun Maj.

Oavsett vilken genre du skriver i eller vilken fas av ditt skrivande du befinner dig i så kommer du att ha oerhört mycket att hämta på vår nya webbplats. Dessutom kan du välja mellan att läsa reportagen i webbformat eller som pdf.

För att få tillgång till vår nya webb krävs att du har en aktiv prenumeration på Skriva. Om du ännu inte prenumererar så beställer du enkelt en prenumeration här och får då direkt tillgång till hela vår webbplats.

Läs mer här nedan om du hur kommer igång med vår nya webb. Och tveka inte att höra av dig till support@offsidepress.seom något krånglar!

/Per Adolfsson, chefredaktör Skriva

 

Få tillgång till webbplatsen

Om du prenumererar så har du redan idag full tillgång till hela vår webbplats. Allt som krävs är att du aktiverar din inloggning. Följ instruktionerna här nedan:

Logga in med e-postadress

  • Om du angav en e-postadress när du beställde din prenumeration på Skriva så kan du själv aktivera ditt konto genom att gå till pluspren.se/aktivera.htm
  • Där anger du din epostadress och väljer ett lösenord.
  • Därefter kan du logga in på tidningenskriva.se med din e-post och det valda lösenordet.

Ingen registrerad e-postadress?

  • Om du inte angav någon e-postadress när du beställde din prenumeration så ber vi dig att skicka ett meddelande till support@offsidepress.se.
  • Ange den adress som du får tidningen till och din e-postadress.
  • Så fort som vi kopplat din e-postadress till din prenumeration kan du sedan aktivera din inloggning enligt stegen här ovan.

Mina sidor
När du aktiverat din inloggning har du även tillgång till Mina sidor. Där kan du hantera de flesta av dina prenumerationsärenden, till exempel felanmälan och adressbyte.

Annons

Skriva rekommenderar Publicerad fredag 07 december 2018

Lägg Skriva under julgranen!

Du som läser det här har redan upptäckt Skriva. Förhoppningsvis har tidningen gett dig både inspiration och motivation i ditt…

Skriva rekommenderar Publicerad torsdag 06 december 2018

Tobias Regnell blir ny chefredaktör

Årets sista nummer blir också sista numret av Skriva med Per Adolfsson som chefredaktör. Per ska framöver arbeta med miljöfrågor,…

Skriva rekommenderar Publicerad torsdag 06 december 2018

Vinn biobiljetter till filmen The Bookshop!

Den 14 december har The Bookshop biopremiär. Filmen utspelar sig år 1959 i en liten konservativ brittisk kuststad, där Florence…

Skriva rekommenderar Publicerad torsdag 29 november 2018

Skriva en novell

Novellen är perfekt för den som vill testa att skriva en berättelse utan att kasta sig in i ett flera år långt romanprojekt. Men hur gör man?

Annons

Skriva rekommenderar Publicerad onsdag 21 november 2018

Lägg Skriva under julgranen!

Du som läser det här har redan upptäckt Skriva. Förhoppningsvis har tidningen gett dig både inspiration och motivation i ditt…

Skriva rekommenderar Publicerad onsdag 14 november 2018

Författarkväll med Piratförlaget, Skriva och Filter

Måndag 26 november gästar Jan Guillou, Pascal Engman och Kicki Sehlstedt Nalen i Stockholm för en unik författarkväll! Alla Skrivaläsare…

Skriva rekommenderar Publicerad tisdag 13 november 2018

Novemberpeppen: Delta i Skrivas stora novelltävling!

November. Man hukar sig genom snålblåst och duggregn och har liksom en mullvad vant sig vid ett konstant gryningsljus, så…

Skriva rekommenderar Publicerad fredag 09 november 2018

Ge bort en prenumeration till far!

På söndag är det fars dag och dags att fira alla pappor! Har du inte hunnit köpa en present än?…

Annons

Skriva rekommenderar Publicerad torsdag 25 oktober 2018

Nya numret i butik!

En rykande färsk Skriva #5 är nu ute!