Årets sista nummer blir också sista numret av Skriva med Per Adolfsson som chefredaktör. Per ska framöver arbeta med miljöfrågor, men kommer också att medverka som skribent i Skriva. Så här skriver han bland annat i sin avslutande chefredaktörshälsning till läsarna: »Faktum är att jag bara behövde resa mig och gå tre meter i rummet för att hitta min efterträdare. Tobias Regnell har varit min kontorsgranne ända sedan vi slog ihop Skriva med Offside Press för tre år sedan. Det han inte vet om att göra tidning är inte värt att veta – han har startat magasinen Filter och Offside, belönats med Stora journalistpriset och som förlagschef på vårt moderförlag förverkligat en rad lysande reportageböcker och biografier – 438 dagar, Löparens hjärta och Det är bara lite cancer, för att nämna några.

Tillsammans med vår redaktör Elin Klemetz kommer Tobias att ta över rodret för tidningen och allt annat som händer runtomkring Skriva – bland annat vår nya webbplats, tävlingar och vårens planerade konferenser och event kring skrivandet. Så småningom dyker också vår ordinarie redaktör Johanna Wiman upp efter sin mammaledighet, med nya perspektiv och idéer.«

Skrivaredaktionen tackar Per för ett fantastiskt chefredaktörsarbete sedan starten och önskar honom varmt och snart välkommen tillbaka som skribent!

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades 6 december 2018 och är skriven av .

Annons