Skriva rekommenderar Publicerad 1 december 2022

TÄVLING – Vinnaren av Lauren Groffs genombrottsroman Ödet och ursinnet!

Vi säger grattis till Maria Thenor som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är alternativ 1. Matrix. Maria vinner ett exemplar av boken.

Ödet och ursinnet är först hans, och sedan hennes, version av den storslagna kärlekssagan.

Lotto och Mathilde gifter sig bara två veckor efter att ha fallit för varandra. De är unga, vackra och ämnade för storslagenhet. I deras bohemiska New York-lägenhet surrar vännerna som en bikupa av förväntningar – alla tror att Lotto ska slå igenom som skådespelare. Men åren går, och Mathilde försörjer dem, till dess att lyckan väl vänder för Lotto.

Förenade av en glödande passion driver de varandra genom livet i tron om att de är oskiljaktiga. Men den perfekta fasaden rämnar. Ursinnet kommer i kapp ödet och Lotto förstår inte hur fel han haft förrän det är för sent.

Ödet och ursinnet blev Lauren Groffs stora genombrott och en omedelbar New York Times-bästsäljare. Boken har varit finalist till såväl National Book Award, som till National Book Critics Circle Prize.

Vad heter Lauren Groffs senaste roman som utspelar sig på ett brittiskt medeltida kloster under 1100-talet och som kom ut på svenska förra året?

  1. Matrix
  2. Florida
  3. En bättre värld

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 24 november 2022. Uppdaterad 1 december 2022. och är skriven av .

Annons