Skriva rekommenderar Publicerad 20 december 2022

TÄVLING – Vinnaren av internationellt hyllade sci-fi romanen Minnesteatern!

Vi säger grattis till Roger Medin som är vinnaren i denna tävling. Rätt svar på frågan nedan är 3. Under kupolen. Roger vinner ett exemplar av Minnesteatern. Inför Minnesteaterns utgivning på engelska porträtterade vi författaren Karin Tidbeck – läs porträttet på vår webb.

Det finns en värld vid sidan av vår egen. För härskarklassen är Trädgården ett dekadent paradis där tiden står stilla och festen aldrig tar slut. För barnen, deras tjänare och slavar, är det en utdragen skärseld där lek blir tortyr och ingen annan än de utvalda får överleva och bli gammal.

Dora och Tistel är som syskon, bästa vänner som bara har varandra – och nu måste de fly från Trädgården innan deras ungdom förråder dem. Det blir början på en hisnande resa mellan deras värld och vår. De två vännerna möter mystiska handelsmän och människor som gömmer sig inuti sig själva. Någonstans, sägs det, bortom vägskälet vid universums mitt, finns ett resande teatersällskap som kan låsa upp verkligheten. Är det nyckeln till Dora och Tistels frihet?

Minnesteatern är en mörk saga som utspelar sig bortom tid och rum, och den första romanen på svenska som Karin Tidbeck gett ut på ett decennium. 2021 blev Minnesteatern utsedd till en av årets bästa sci-fi/fantasy-böcker av New York Times.

Som barn plöjde Karin Tolkien, Stephen King, Dean Koontz och H.P. Lovecraft. Vilken av följande är en bok av Stephen King?

  1. Cthulhu vaknar
  2. Väktare
  3. Under kupolen

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 16 december 2022. Uppdaterad 20 december 2022. och är skriven av .

Annons