Skriva rekommenderar Publicerad 4 april 2019

Nytt nummer ute!

Att skriva kan vara att sätt att hantera sin sorg. Men kan texten även bli läsvärd litteratur? I nya numret av Skriva träffar vi författarna Malin Lagerlöf och Tom Malmqvist som berättar om hur katastroferna i deras liv ledde till varsin bok.

Att skriva sin sorg

För dig som står i början eller mitt i ett romanprojekt bjuder vi på en smart guide i karaktärsskapande. Anders Fager visar här i sex steg hur dina romanpersoner får liv genom att utveckla deras relationer till varandra.

Sätt fart på dina karaktärer

Att skriva tillsammans är en växande trend, och nu har även flera författare börjat skriva böcker tillsammans med sina barn. Viveca och Camilla Stens stormiga väg fram till en gemensam röst är en rörande berättelse om hur skrivandet kan bli en väg att mötas på nytt.

Blodsband

Vi möter även Aase Berg, som berättar hur hennes omdiskuterade bok Haggan blev ett sätt att gräva sig in i »de fula känslornas psykologi«.

»Jag har alltid skitit i läsaren«

 

Dessutom: Henrik Bromander tipsar om trovärdigt sex!

Sexskildringar som fungerar

Utöver allt detta får du som vanligt läsa om fyra debutanters väg till sin första bok, ta del av förlagspanelen, som denna gång reder ut hur du kan använda sociala medier i din berättelse, och mycket mer. Stick ut och köp tidningen i butik eller i klicka hem den i vår webbshop, eller passa på att bli prenumerant redan nu (39 kr/ månaden). Blir du prenumerant finns allt material i tidningen tillgängligt på webben. Läs tidningen i sin helhet som pdf, eller välj och vraka bland enskilda webb-artiklar på vår hemsida.

Trevlig läsning, och lycka till i skrivarlyan i vår!

Hälsningar Skriva-redaktionen

 

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades 4 april 2019 och är skriven av .

Annons