NYTT NUMMER: Kicka igång din bok i sommar!

Med semestern kommer en chans att ta tag i ditt skrivande på riktigt. I vårt sommarnummer bjuder vi därför på en konkret plan i sju steg över hur du kommer igång med ditt skrivande under sommarveckorna.

Kom igång med din bok

Vi träffar Sami Said som nyligen tog emot Aftonbladets litteraturpris och vars romankaraktärer förändrat hans sätt att tänka.

https://tidningenskriva.se/portratt/sami-said-jag-ar-orolig-att-de-gillar-mina-karaktarer-mer-an-mig/

Vi tar oss an litterära klyschor – hur gör man för att undvika dem, eller kan man till och med använda dem till något bra?

Vi fördjupar oss även i dialog. I ett utdrag från den nya boken ­Kreativt skrivande visar skrivpedagogen Therése ­Granwald hur olika vi pratar – och hur du kan använda kunskapen när du skriver. Sigrid Combüchen och Jens ­Lapidus bidrar med sina erfarenheter om att använda dialekter och andra ­språkliga kännetecken i sin dialog.

Dessutom: Johan Theorin tipsar om skräck och Helena von Zweigbergk lär ut konsten att skildra nära relationer.

PLUS: 10 000 kronor att vinna i Skrivas nya novelltävling!

Sommarens stora novelltävling | Vinn 10 000 kronor!

Köp numret i butik, i vår webbshop, eller bli prenumerant med en gång här. Tecknar du dig idag (39 kr/ månaden) hinner du inte få detta numret i brevlådan, men du kan läsa numret på pdf – och får dessutom tillgång till alla våra tidigare nummer på webben, samt möjligheten att delta i novelltävlingen! Hoppas du vill hänga med oss framöver, och lycka till med skrivandet i sommar!

/Skriva-redaktionen

Artikeln publicerades 13 juni 2019 och är skriven av .

Rekommenderas för dig

Läs vidare

Annons