Sara Kadefors bästa skrivråd

Hon har gett ut såväl hyllade barnböcker som ungdomsböcker och romaner. Nu delar Sara Kadefors med sig av sina bästa skrivråd.

1. Börja med berättelsen

Även om det är bra att vara medveten om sin tematik så tror jag inte att man ska börja där. I alla fall är det så för mig. Temat kommer som steg två, men det första steget är alltid berättelsen. Det ska vara en spännande plot helt enkelt, något jag går igång på, och ibland vet jag inte varför jag är så intresserad av någonting förrän jag är klar.

I min förra roman, Borta bäst, började det med en enda bild jag hade i huvudet – en kvinna som vaknade i en bil. En rad frågor dök upp. Vem är hon? Varför sover hon i bilen? Vad händer henne och vilka möten kan uppstå? Medan jag skrev märkte jag visserligen att jag berättade alldeles för mycket om andra saker, men det kunde jag ta bort i efterhand, när jag märkte vad boken faktiskt handlade om.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #6 2012 (20 augusti 2012) och är skriven av .