Så blir du klar med din bok

Genom åren har Skriva pratat med ett antal förläggare om vad som skapar ett framgångsrikt författarskap. De brukar återkomma till en sak: förmågan att orka skriva om sitt manus. Efter en första refusering känner många för att gå vidare till nya, mer lustfyllda skrivprojekt. Men framgångsrika blir ofta de som orkar arbeta vidare med sitt gamla manus.

Den förmågan är ännu viktigare för egenutgivare – faktiskt helt oumbärlig. Ditt mål som egenutgivare bör vara att ge ditt manus ett lika omsorgsfullt redigeringsarbete som om en förlagsredaktör hade satt tänderna i det! Gå metodiskt till väga och börja med en noggrann och ambitiös genomläsning – det kan du antingen göra själv, med hjälp av testläsare eller genom att köpa en lektörstjänst. Därefter är det dags för en omfattande bearbetning av manuset innan det slutligen är dags för den viktiga korrekturläsningen.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges enda tidning för skrivande människor i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till vår webbplats med över 850 artiklar som hjälper dig utveckla ditt skrivande.
  • Möjlighet att delta i alla våra tävlingar.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?