Foto: Karl Thorson

Mårten Melin: »Det handlade om att få ett sammanhang«

»När jag började på Skrivarlinjen på Skurup hade jag faktiskt inte skrivit särskilt mycket. Mest dikter som var fyra rader långa. Det var nästan lika mycket ett sätt att komma undan ett jobb jag inte ville ha, som ett tillfälle att få ägna mig åt skrivandet. Framförallt handlade skrivarlinjen om att få ett sammanhang, ett sätt att få träffa andra som skrev och som också tyckte att det var helt okej att ägna sig åt skrivande. Det var det ena – sammanhanget – och det andra var helt enkelt tiden jag fick. Tid att skriva.

I början av utbildningen fortsatte jag att skriva mina korta dikter. Sedan kom jag på – kanske eftersom jag är intresserad av barnkultur och hade arbetat med det – att jag kunde skriva dikter för barn. Det fanns inte mycket sådant skrivet, jag hittade några gamla diktsamlingar från 1970-talet, men inte särskilt många. Så då började jag att arbeta med min barndiktsamling. Jag märkte snabbt att folk tyckte att det verkade intressant, både mina klasskamrater och gästlärarna. Under min tid på Skurup färdigställde jag en diktsamling för vuxna och en för barn.

Mårten Melin

Född: 1972.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2018 (08 februari 2018) och är skriven av .