Ljus i mörka tider

Böcker med syftet att glädja och lyfta läsaren har aldrig haft hög status. Men säljer gör de – mer än någonsin. Skriva tog rygg på Pia Printz, grundare till ett av de första svenska förlagen med inriktning på feelgood.

Pia Printz går med raska steg över den grå filtmattan på Svenska Mässan. Hon är trött i huvudet efter en hel dag av möten med förlag och författare, toppad med en sen kväll på Park – branschens interna mingelplats efter att Bokmässan stängt för kvällen. Men den hårda gårdagen syns inte på utsidan: ett leende på läpparna, håret stajlat i blonda lockar, välstruken prickig klänning. I dag ska hon mest stå i montern.

Förläggarkollegan Christoffer Holst står redan vid säljdisken. Snart ansluter marknadschef Anna Levahn, med en blommig kaffemugg i handen.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades Publicerad 8 oktober 2019 och är skriven av .