Hitta läsarna!

Din byrålåda är full och dina olästa dikter och romanfragment blir allt fler. Men ­misströsta inte! Skriva guidar dig bland internet­plattformarna där texter publiceras och ­vänskapsband knyts.

Du sitter framför datorn och har precis fått till den sista ­me­n­­ingen i din novell. Men vad ska du göra med den? Vänta på att det dyker upp en novelltävling? Eller på att en tidskrifts­redaktör ska be­möda sig med att svara på ditt mejl? ­Nickie Snäll, 67 år och aktiv på skrivar­sajten novell.nu, har hittat en betydligt snabbare väg till ­läsarna.

– Mina texter har legat i lådor och skåp, men så provade jag att lägga ut en dikt på sajten. Att se den publicerad var stort för mig, säger hon.

För många år sedan fick hon visser­ligen några noveller publicerade i dagstid­ningar. Fast då var det svårt att veta hur de togs emot, nu får hon direkt respons.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #3 2018 (12 juni 2018) och är skriven av .