Foto: Björn-Eric Abrahamsson

Hemma hos författarna

En kan inte skriva utan musik, en annan söker avskildheten till varje pris och den tredje skriver i en hemlig koja. Mellan sig har Åke Edwardson, Birgitta Stenberg och Marie Hermanson mer än 80 böcker. Skriva har besökt platserna där många av dem blev till.

Foto: Björn-Eric Abrahamsson

Åke Edwardson: »När Tjechov rasar får jag skärpa mig«

Jag har haft kontoret sen 1998. Det är ett ateljéområde mitt i staden, konstnärer av olika slag håller till här. Själv delar jag korridor med en musiker, men han är ute på scenen på dagarna, så jag har stället för mig själv.

Normalt är det väldigt lugnt här, en oas, och det behövs när man är författare. Jag gillar inte att bli störd utifrån för jag har alltid varit lättstörd, ljudkänslig till och med. Men jag lyssnar alltid på musik. Med musiken är det tvärtom. Jag är van att skriva till musik. Jag hör den inte förrän den slutat spela, men då kör jag igång skivan igen.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges enda tidning för skrivande människor i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till vår webbplats med över 850 artiklar som hjälper dig utveckla ditt skrivande.
  • Möjlighet att delta i alla våra tävlingar.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?