Därför mår vi så bra av att skriva

Det finns många anledningar att skriva. Den vanligaste är förmodligen att det finns något att berätta och dela med läsaren. Men läsaren behöver inte nödvändigtvis finnas med i bilden – ibland räcker det med att låta skapandet och berättandet finnas för den skrivande människan. Det är ett sätt att lätta på trycket, ge uttryck för en känsla eller bearbeta en jobbig händelse. Och ibland är det faktiskt bara väldigt roligt att skriva, vilket är ett skäl så gott som något!

Det finns något djupt mänskligt i att ge uttryck för fantasi, känslor och tankar i ord och mängder av psykologisk forskning visar att olika typer av skrivande har välgörande effekter. Att skriva kan bland annat användas som ett verktyg för att komma över jobbiga händelser och ta sig igenom utmaningar likaväl som ett sätt att komma närmare mål, drömmar och skapa välmående.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #5 2015 (20 augusti 2015) och är skriven av .