Blodsband

Att skriva tillsammans är en växande trend, och nu har även flera författare börjat skriva böcker med sina barn. Viveca och Camilla Sten berättar om vägen till en gemensam röst.

För ett dussin år sedan skulle Viveca och Camilla Sten ha skrattat högt åt tanken att de skulle skriva böcker tillsammans i framtiden. Camilla var 14, och hon och hennes mamma kunde knappt vistas i samma rum utan att det slog gnistor. När de skulle åka till London för att hälsa på släktingar upprättade de till och med ett kontrakt där de högtidligt lovade varandra att inte bråka, för att resan skulle bli uthärdlig.

Camilla hade lätt för sig i skolan och älskade böcker. Under en högstadielektion i biologi – ett av hennes tråkigaste ämnen – slog det henne att om hon lyckades skriva en sida om dagen i ett helt år, skulle hon åstadkomma en bok. En särskilt bra bok blev det inte, men hon lyckades med sitt åtagande och fortsatte att skriva manusutkast.

Ett par år senare svängde Vivecas karriär 180 grader, från framgångsrik jurist till framgångsrik författare, när hon slog igenom med sin första deckare, I de lugnaste vatten. Samtidigt hade de stormigaste mamma-dotter-bråken lagt sig, och Camilla var inte sen att ge sig in i sin mammas nya värld. Hon läste Vivecas manus och följde med på förlagsmiddagar och bokmässor.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #2 2019 (04 april 2019) och är skriven av .