Majgull Axelsson

I februari slutade Majgull Axelsson skriva. Eller gick ner i vila i alla fall. Hon hade fyllt 65, var pensionär och skulle få pengar ändå varje månad. Men efter en vecka var hon igång igen. – Vad skulle jag göra med mig själv om jag inte skrev?

Eftermiddagens första författartips rusar emot oss genom den öppna dörren när vi närmar oss Lidingövillan. Irish Glen of Imaal-terriern Molly hoppar och skäller. På Irland används hundrasen till att jaga grävling, berättar Majgull Axelsson. Molly jagar mest efter våra svällande köpebullar på det lilla soffbordet när vi sätter oss för att göra intervjun i vardagsrummet. Och när vi ätit upp kanelbullarna far hon runt efter pärlsockersmulorna, innan hon lägger sig tillrätta under bordet. Förutom att hon kan stå på bakbenen, sitta fint, ligga död och stjäla uppmärksamhet är hon nödvändig för Majgull Axelssons skrivande.

– Att ha en hund är väldigt bra för författare, säger hon. För då kommer man ut ur huset. Annars sitter man bara och blir degig.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges enda tidning för skrivande människor i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till vår webbplats med över 850 artiklar som hjälper dig utveckla ditt skrivande.
  • Möjlighet att delta i alla våra tävlingar.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?