Anna Tell

Anna Tell berättar om sin väg till utgivningen av den första boken.

Anna Tell

Boktitel: Fyra dagar i Kabul

Genre: Roman

Internationell spänningsroman om den erfarna förhandlaren Amanda Lund, som hamnar mitt i hetluften när två svenska diplomater kidnappas i Kabul. I en kamp mot klockan jagar hon svar i en härva av mord, heroin och sex.

Ålder: 41

BAKGRUND: Jag ville ha en kvinnlig polis med skinn på näsan som rörde sig naturligt i en ruffigare, mansdominerad miljö. Samtidigt var det viktigt för mig att det inte var det traditionella polisarbetet som var i fokus. Det var därför naturligt att låta huvudkaraktären utföra sitt förhandlingsuppdrag i Afghanistan, det landet har haft en magisk dragningskraft på mig. Dessutom tycker jag att Afghanistan förtjänar att läsas om, av flera skäl.

TIDSRAM: Boken kommer ut i juni, då är det tre och ett halvt år sedan jag skrev det första kapitlet.

VAD JAG GJORDE RÄTT: Att våga låta andra läsa texten efterhand. Det gav mig en känsla för om manuset höll i kvalitet, och det gav mig även deadlines vilket gjorde att skrivprocessen inte tappade fokus och tempo. Att vänta på att skrivkreativitet ska infinna sig har jag aldrig trott på. Skrivdisciplin och tid vid datorn har varit min väg till framgång.

LÄRDOMAR: Att gräva någorlunda där jag står och tänka att allt är möjligt. Att hämta inspiration från andra, men vara lyhörd för vad som är gynnsamt för just min skrivprocess.

FÖRFATTARPLATTFORM: Än så länge utgörs min plattform av förlaget och av agenturen Hedlund.

Annons

OCH NU DÅ: Planen är att huvudkaraktären lever vidare i serien Förhandlaren med Nationella insatsstyrkan som perfekt plattform för internationella och nationella uppdrag.

DIGITAL NÄRVARO: Jag har hittills varit blygsam i sociala medier men jag finns på Instagram.