»Jag längtade efter annorlunda hjältar«

Kicki Sehlstedt berättar om sin väg till utgivningen av debutromanen.

Kicki Sehlstedt, 42

Bok: Sweet Lolita (Piratförlaget)

Genre: Roman

Beskrivning: En spänningsroman som kretsar kring unga tjejer och deras utsatthet på nätet. Den handlar om vad jakten på bekräftelse och kickar i tonåren kan få för konsekvenser om de utnyttjas av fel krafter när vi vuxna är frånvarande.

BAKGRUND: Jag är journalist och har i många år bevakat rättsfall kring sexuella övergrepp. När jag som mamma till två döttrar kom i kontakt med allt fler historier om hur män kontaktade flickor på nätet, ibland så unga som tio, elva år, kröp historierna
under huden. Sedan längtade jag efter lite annorlunda hjältar i spänningslitteraturen och en av mina karaktärer, den frispråkiga kvinnliga kriminologiprofessorn Kajan Berglund, började leva sitt eget liv i mitt huvud.

TIDSRAM: Lite drygt två år.

VAD JAG GJORDE RÄTT: Jag hade gjort min research och skapat en planering scen för scen, vilket bidrog till att det gick förhållandevis fort att skriva historien.

LÄRDOMAR: Massor! Att gräva ännu djupare i mina karaktärer från början. Och hur viktigt det är med läsare under vägen. Jag kommer att släppa in fler läsare tidigare i processen nästa gång.

FÖRFATTARPLATTFORM: Jag har inte riktigt haft fokus på det än så länge.

OCH NU DÅ: Jag håller på med en uppföljare till Sweet Lolita, som är en del i en planerad serie om journalisten Aida Svantesson och kriminologi­professorn Kajan Berglund.

Annons

DIGITAL NÄRVARO: Inom kort finns jag på facebook.com/kickisehlstedt.