Vad menar förlaget när de vill ha en omskriven version?

Jag undrar en sak – när man får en uppmaning från förlaget att återkomma med en omskriven version, vad betyder det egentligen? Är det underförstått att de verkligen är sugna på att anta manuset då eller är de bara nyfikna på att se vad det kan bli av det hela?

/Anna

Nästan alla författare blir refuserade flera gånger. Du ska ta varje refusering som en uppmaning att fortsätta skriva och skicka in igen och igen och igen. Förlagen får in tusentals manus varje år. Förlagen smickrar inte. Säger de att de vill läsa igen menar de det. Det ska du utgå ifrån. Har de gett någon ledtråd om vad de vill se mer eller mindre av? Det är inte ovanligt att ett manus består av både bra, välskrivna och genomgestaltade partier, och partier som är mindre genom­arbetade. Gå igenom din text från början och var hård. Var kan det bli bättre? Vad kan kortas ner? Går det för fort, eller för sakta i något avsnitt? Finns det något parti där du tänker »det duger nog«?  Lycka till!


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #5 2017 (23 augusti 2017) och är skriven av , .