Måste jag åka runt och prata inför folk?

Måste jag åka land och rike runt (som Aino Trosell i nummer 3/2016) om jag blir publicerad? Även vid egenutgivning? Jag är blyg och hatar att prata inför folk. Ska jag sluta skriva på grund av det? 

/Malin

Kort svar: Nej. Sluta inte skriva. Du måste inte turnera som föredragshållare. Längre svar: Att möta sina läsare och berätta om sina böcker, teman eller sitt skrivande kan både vara ett sätt att nå ut, sprida sitt författarskap, och att faktiskt försörja sig som en mångsysslande författare. Det är få förunnat att försörja sig på försålda exemplar av sin bok, och i själva verket är det många författare som önskade att de hade möjlighet att turnera i större utsträckning. Och några som verkligen önskade att de slapp helt. Känn dig fri att göra som du själv önskar, men framför allt, tänk inte på det förrän frågan är aktuell.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 29 maj 2017 och är skriven av , .