Skriva – mer än en tidning

Bra idéer har en förmåga att växa och breda ut sig. Du som skriver känner igen det: pusselbitar som faller på plats, lösa fragment som plötsligt hör ihop och blir till ett större sammanhang. Så var det också med Skriva. Det började med en enkel tidningsidé, vi såg ett behov att fylla och en tidning vi själva saknade. Och ju fler läsare vi fick desto mer förstod vi att skrivandet verkligen är en folkrörelse i det här landet. Nyligen nådde vi 40 000 läsare. Så många passionerade människor förtjänar fler forum – platser att träffa likasinnade, intressanta utmaningar, fördjupning och författarsamtal. Och det händer mycket runt Skriva just nu:

  • I november arrangerar vi Sveriges största konferens för dig som skriver – Skriv 2017 – med fokus på stil, karaktärer och konsten att bygga en berättelse.
  • I slutet av september öppnar vi Café Skriva på Bokmässan i Göteborg med närmare 70 medverkande författare och över 50 programpunkter som allihop ingår i entrébiljetten.
  • Vår handbok i egenutgivning, Ge ut din bok, gav oss mer­smak och redan i november kommer vår nästa handbok – Mats Söderlunds Skriv poesi.
  • Vi tar ett rejält grepp om vår kursportal, Skrivarkurser.nu. Fler webbkurser planeras framöver, för såväl nybörjare som mer avancerade skribenter.
  • Vår stora sommartävling har lockat mängder av läsare. Konkreta deadlines är som bekant bästa boten mot skrivkramp och därför kommer vi att satsa på fler novelltävlingar i fortsättningen.

Förresten …

… om du förgäves letar efter novelltävlingen i detta nummer så beror det på att vinnarna presenteras först i nästa nummer, vilket har att göra med semestrar och sommaruppehåll på redaktionen. Både vår ordinarie novelltävling och den stora sommartävlingen avgörs alltså i nummer 6, lycka till!

… är jag fortfarande övertygad om att hösten är årets mest kreativa period. Ta vara på den, det är nystart i luften!

Nyligen släppte vi också vår nya hemsida, där du lättare ska kunna navigera mellan våra tävlingar, kurser och event. Inte minst kommer vi att fylla den med inspirerande läsning för dig som inte kan vänta på att nästa nummer dimper ner i din brevlåda.

För självklart kommer själva tidningen även fortsättningsvis att vara navet i allt vi gör. Vi älskar papper och ni som prenumererar är själva grundförutsättningen för att vi ska kunna bygga vidare på vår idé: Att ge dig som skriver den inspiration och de verktyg du behöver, oavsett var du befinner dig i din process. Som prenumerant kommer du därför att få ta del av fler exklusiva erbjudanden framöver. Fler inbjudningar till författarkvällar, förhandstips och exklusiva rabatter på böcker och event.
Vi har en spännande höst framför oss!

Skriv på!

Annons