Mot nya storverk!

Nåt sånt där, sa vi till varandra. Fast annorlunda. För det var ju märkligt att ingen gjort en tidning för alla oss som skriver, och sen gjorde vi det.

Inför detta, vårt 31:a nummer, har vi ägnat oss åt nostalgi och självkritik. Vi har lusläst allt vi någonsin gjort och konstaterat att den här resan, precis som de flesta intressanta berättelser, innehåller ett moment av utveckling. Det var dags att ta ett helhetsgrepp.

 

Du har redan märkt det uppenbara: Tidningen har fått ett nytt format, blivit tjockare och med en ny layout. Du kommer att upptäcka att någon avdelning tillkommit medan något annan fått stryka på foten, men framför allt har vi byggt om tidningens disposition. Numer finns en tydlig inspirationsdel i början och en hantverksdel längre bak. Allt för att göra ett både vassare och mer lättnavigerat magasin.

Vi tror ändå att du kommer att känna igen dig. Själva utgångspunkten har nämligen inte förändrats sedan starten: Texter som tar ditt skrivande på allvar. Seriöst utan att bli tråkigt, lättillgängligt utan trams.
Så småningom lyckades vi också släppa den där första jämförelsen med andra kommersiella magasin. Det fanns verkligen ingen regel om att nämna ordet »mindfulness« eller »inredningstips« på sju ställen för att få stå bredvid de andra i tidningsställen? Nej, insåg vi. Däremot fanns det massor av människor som skrev i det här landet, och som var ute efter precis samma sak som vi. Det är detta vi nu velat renodla.

 

Och nostalgin då? Jo, vi har insett att vi inte riktigt förstod vad vi gav oss in på den där gången för drygt fem år sedan. Kanske hade vi aldrig gjort det om vi lyssnat på dem som visste hur svårt det faktiskt är att få en tidning att gå runt på en god idé och hängivna läsare. Å andra sidan lärde vi känna er. Vi fick ta del av era drömmar, era ansträngningar och visioner, och med dem en ganska fundamental insikt om ett av tillvarons grundvillkor: Man får strunta i oddsen och köra på.

Ni gav oss inspiration att fortsätta.

Skriv på!

Annons