24 december

Julkalendern innehåller 24 skrivövningar som tillsammans lägger grunden för en längre prosaberättelse. Gör en övning om dagen fram till jul och kom 24 steg närmare din dröm om en färdig roman!

GOD JUL och BRA JOBBAT! Nu har du en skiss till en roman att ta med dig in i det nya året. Ge dig själv i julklapp att fortsätta med denna goda skrivrutin. Skriv minst 25 minuter varje dag, detta kommer ta dig flera steg närmare din dröm om att en gång skriva en roman. Använd mellandagarna åt att läsa igenom det du skrivit och skriv vidare utifrån det.

Och din sista övning blir: välj ut något av allt det du skrivit i julkalendern och läs upp det för någon du firar jul med – be denna person bli din skriv-pepp-person som kan hjälpa dig att fortsätta hålla fast i skrivandet.

Övningarna och upplägget är framtaget av Therése Granwald, och bygger på hennes lärobok Kreativt skrivande – en grundbok i litterärt skapande. För ytterligare inspiration: ge bort tidningen Skriva i julklapp och få en skrivhandbok på köpet!