Bild: Maria Lofjärd

Birgitta Stenberg: ”Jag lever ett dubbelliv”

Det finns inget speciellt här som gör detta till min skrivplats. Jag kan sitta här, eller någon annanstans. Ibland har jag rest till platser där jag aldrig varit, långt ifrån alla jag känner. Det har varit tråkigt, men så ska det vara. Då har jag kunnat fokusera.

Det enda jag söker är avskildhet, en plats där jag är ensam med mig själv. När jag börjar skriva vill jag inte ha några yttre intryck. Då hämtar jag all inspiration inifrån. Det kan vara erfarenheter, människor jag träffat, platser jag besökt.
Jag har en skrivarstuga uppe i Tiveden där jag sitter ibland, där finns ingenting. Det är helt kalt på väggarna och det finns inte ens internet. Där finns bara jag och skrivandet.

Här är det inte helt avskalat, här sitter flera bilder på väggarna, jag målar ju också. Bland annat är det en rad teckningar på min man som dog. Det känns viktigt att ha honom där.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #1 2011 (18 oktober 2011) och är skriven av .