Foto: Dan Hansson/SvD/TT

Att berätta sin historia

Allas liv är värda att skriva. Det kan få både dig själv och andra att se på din tillvaro med nya ögon, och är ett sätt att för en gångs skull ta kontroll över din egen berättelse. Det menar Merete Mazzarella, som nyligen skrivit en bok i ämnet.

Författaren och skrivcoachen Merete Mazzarella har i hela sitt vuxna liv arbetat med människor som vill skriva. Att stötta den som vill komma igång med att skriva sitt liv handlar mycket om att bekräfta och ge självförtroende, säger hon.

– Att få syssla med det här är väldigt värdefullt för mig, jag har alltid varit väldigt intresserad av människor och av samtal. Ofta blir skrivandet ett sätt att få igång samtal om helt andra saker än väder och vind.

Det är bland annat därför hon är så förtjust i skrivarkurser, förklarar hon. När de fungerar riktigt bra blir de ofta ett forum för det goda lyssnandet, där deltagarna inte bara frågar varandra om själva texten utan även vågar gå vidare. På så sätt kan kursen vara en genväg till vänskap eller åtminstone förståelse. Efter en dags skrivande tillsammans kommer man i vissa avseenden varandra närmare än man skulle göra under ett år på samma arbetsplats, menar Merete Mazzarella.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #1 2014 (20 december 2013) och är skriven av .