Din bok tar avstamp i 1800-talet och Max Webers syn på kapitalismen, för att sedan följa samhällsutvecklingen och hur den hör ihop med utmattningssyndrom. Varför ville du skriva in dig själv i historien?
– När jag var sjukskriven var det enormt jobbigt att inte kunna arbeta överhuvudtaget, att inte kunna skriva något. För att ta mig igenom det funderade jag väldigt mycket kring min sjukdom och skrev ofta små anteckningar på mobilen. När jag väl började bli bättre insåg jag att jag hade mycket reflektioner och upplevelser som jag borde göra något av. Men det var inte förrän jag skrev en artikel i Svenska Dagbladet, som fick väldigt bra respons från läsarna, som jag tänkte att min berättelse var intressant nog att skriva en bok om.
Hur såg din skrivprocess ut?
– Jag skrev boken på ungefär sex månader, varav två gick åt till research och intervjuer. När jag skulle börja skriva, satte jag mig först med ett block och skrev ned allt jag kom på om mig själv som kunde vara relevant. Jag utgick ifrån gamla foton, sms och sjukhusjournaler för att få igång hjärnan. Sedan spaltade jag upp allt jag fyllt blocket med och började dela in det i kapitel. Därefter började jag skriva själva boken.
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digitala Skriva!
Har du redan ett konto? Logga in här.