Bild: txking/Shutterstock

Uppdatera mördaren

Så här skapar du en alldaglig och alldeles vanlig seriemördare. Betydligt mer unik och läskig än alla klyschiga superskurkar du läst om under de senaste 30 åren.

När du nu sitter där på din kammare, i deckarverkstaden, och grubblar över vad du ska ha för brott och för brottsling i din historia; då kan det kännas lite tomt. Kanske får du den där känslan att allt har gjorts förut. Alla diaboliska brottslingar du tänker ut är bara kopior av Hanibal Lecter, Don Corleone eller Sauron. Och på ett sätt har du rätt. Allt har gjorts förut och det finns mycket liten risk att du ska komma på något helt unikt. Men varför inte försöka? Här är några förslag till hur du förbättrar din mördare.

Hen är inte snygg och sexig

Släpp hela den grejen. Väldigt få mördare har en framgångsrik karriär som modell bakom sig. Få av dem får heller ligga en massa. (Nittioåtta av hundra sökande till Seriemördartekniska Högskolan i Rottne uppgav just ”uselt sexliv” som ett av skälen till att de sökt till kursen.)

TIPS! Ägna en dag åt att studera tanter med käpp, folk på it-support eller bokbloggare. Du kommer att upptäcka helt nya människotyper åt din mördare.

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #6 2014 (20 oktober 2014) och är skriven av .