"Ledsen älskling, men det tänder helt enkelt inte till för mig." Låt inte ditt fantasysex sluta lika illa som för paret på bilden. Här visar vi hur du snabbt och enkelt får det att hetta till i grottan. Bild: Aleksminyaylo1/Shutterstock

Sex steg till säljande fantasysex

Har du inte en massa tid över? I Snabbkursen ger vi snabba och enkla knep till dig som vill lyckas som författare utan att lägga åratal på att finputsa din prosa. I detta nummer: Så skriver du säljande fantasysex.

Ett av skälen till serien Game of Thrones framgångar är givetvis att den är sexig. Där annan fantasy ägnar sig åt naturromantik, långa kväden på låtsasfinska eller jättelika fältslag så ägnar sig karaktärerna i Game of Thrones åt att kopulera. Gärna medan de intrigerar, beordrar avrättningar eller leder jättelika fältslag.

Fantasy har efter ett halvt århundrade inlåst i Tolkiens pojkrum åter igen blivit könsmoget. Och publiken älskar det.

Så det är bara att tända stockelden, slinka in i en ringbrynja, kasta sig på björnfällen och börja skriva.

Här är sex saker att tänka på när du skriver den perfekta kärleksscenen i fantasymiljö.

 

1. Djurhudar, djurhudar, djurhudar

Kan du inte erotisera päls så ligger du illa till inför ditt fantasyfamntag. Är du pälsdjursallergiker? Ledsen, men då är du i fel genre. För glöm silkeslakan, här lägras det på skinn från döda djur. Gärna stora håriga djur. En björn eller så. Och det är inte omöjligt att dina älskande bär pälsar värdiga Liberace genom hela akten. Eller att de har päls. Själva.

Annons

 

2. Har du duschat älskling?

Medeltiden var en osnygg era. Rinnande vatten låg i en avlägsen framtid, man gödslade med sitt eget träck och hade grisarna boende i farstun. Vad som i en sanerad Disney-version kan te sig rustikt eller exotiskt var i verkligheten något djupt skrämmande. Den sköna Tuvstarr hade redan börjat tappa tänderna, luktade väldigt gammal strumpa och trodde ”intimhygien” var en plats i Turkiet. Stanna hos Disney. Dina läsare är helt ok med det.   

 

3. Skönheten och Plåtniklas

Under pälsen bär dina hjältinnor ingenting. Detta låter den rejäla brasa, som är obligatorisk i sådana här sammanhang, kasta spännande skuggor över deras nakna kroppar. Vi är eoner innan Victorias Secrets, så det är bara att resignera inför faktumet att det inte finns några underkläder. Det är yllekolt, ringbrynjebikini eller ingenting. Och ringbrynjebikinis är ett litterärt påfund skapat av folk som aldrig hört talas om skavsår. Så av med kolten och lägg på mer ved. Och låt skuggorna spela.

 

4. Ut med Aragorn in med Conan

Den svettige riddartypen i ringbrynja och annan riddarbråte är måttligt sexig och då det är ett elände att ens pinka i rustning är andra aktiviteter inte att tänka på. Dessutom ger man sin partner blåmärken. Leta rätt på den gamle Conan Barbaren i stället. I lågt skuret höftskynke, ont uppsåt och inte så mycket mer, utom kanske en lågt skuren ringbrynja över axlarna. Sa jag att höftskynket bör vara av päls? Och att en kille som Conan har grymma muskler för skuggor att spela över.

 

5. Frodo förföraren

Glöm aldrig att fantasyläsare är ganska konservativa och var därför försiktig med experimentella erotiska eskapader. Alver är eteriska och ädla och folk vill ha det så. Frodo och Sam och alla dvärgarna med hysteriska skägg dricker mjöd och skrattar tillsammans utan att festen urartar till någon Tom of Finland-inspirerad debauche. Ska du skruva till det, gör det med små steg. Då brukar de inget märka förrän det är för sent.

Annons

 

6. Det vanliga funkar

Det som alltid har funkat kommer att funka även för fantasyläsare: Burt Reynolds naken på ett björnskinn funkade för farmor och kommer att funka för Frodo. Burt Reynolds har nästan päls han med. Burt Reynolds med lite ringbrynja om höfterna. Stockelden flammar och skuggorna dansar. Tona upp mungigan.

”Är det varmt här inne eller är det bara jag?”

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2014 (20 juni 2014) och är skriven av .