Bildkollage: Martin Karlsson

Från lös idé till lysande roman

Även berättelser som börjar med de mest fantastiska anfall av inspiration stupar alltför ofta långt innan målgång. Använd den här 4-stegsmetoden för att utveckla dina bästa idéer till deras fulla potential.

För en tid sedan deltog jag i ett möte med en klubb för uppfinnare. Några av deltagarna hade redan lanserat framgångsrika produkter och arbetade på nya, medan andra var nybörjare med stora idéer. Nybörjarna beklagade sig över hur svårt det var att lösa allt med finansiering, underleverantörer, produktion, marknadsföring och så vidare, när en av de mer erfarna uppfinnarna plötsligt reste sig upp.

– Lyssna nu, sa han otåligt.

– Idéer går det tretton på dussinet av. Det är själva utvecklandet av idén som skiljer agnarna från vetet. Man måste göra det som krävs för att förverkliga idén och sedan få ut den på marknaden.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #3 2013 (20 april 2013) och är skriven av .