8 steg till ett lysande första kapitel

Att skriva är att odla sina idéer med omsorg. Men om inte myllan är god kommer det aldrig att grönska. Ett bra första kapitel kan ge både näring och växtkraft till en hel roman.

Om du någon gång funderat på att anlägga en trädgård, eller åtminstone en snygg rabatt bakom husknuten, ja då vet du hur tillfredsställande det känns att ha lagt en bra mylla till dina frön. Du har valt placering, växtsorter, vilken stil och vilka färger du ska ha. Du har grävt upp gräset och plockat bort sten och grus, du har investerat tid och fått jord under naglarna. De följande veckorna vattnar och vårdar du och känner den förväntansfulla glädjen inför de första små groddarna som snart spirar och som kommer att växa upp till något så vackert och komplext som en riktigt tjusig trädgårdsodling.

De små plantorna är en försmak av all den prunkande växtkraft de bär inom sig, men du beundrar dem också för deras egen skull: små utsökta mästerverk, kompletta i sig själva. Och du är lycklig, för du vet vad som komma skall.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges enda tidning för skrivande människor i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till vår webbplats med över 850 artiklar som hjälper dig utveckla ditt skrivande.
  • Möjlighet att delta i alla våra tävlingar.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?