Unna dig en inspirerande helg för dig och ditt skrivande!

Skriv2017 är konferensen för dig som skriver. Här får du två dagar späckade av föreläsningar, workshops och möten med såväl etablerade som aspirerande författare och branschfolk – hela tiden med hantverket i fokus.

Knyt kontakter och skaffa nya skrivarkompisar. Fördjupa dig i ämnen som språk och stil, hur man bygger trovärdiga karaktärer och väver en stark historia som fångar läsarna. Du kan också ställa frågor till våra expertpaneler – författare, förläggare och skrivcoacher.

Göteborg 18-19 november
Boka din biljett här!

 

Klara föreläsare

Martina Haag (1964) var från början skådespelerska men sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Hon har skrivit åtta böcker, varav två har filmatiserats med henne själv i huvudrollen. Hennes senaste roman Det är något som inte stämmer, har vunnit stort gehör hos både läsare och kritiker och vann priset Årets bok 2016.
Jessica Schiefauer (1978) är en av Sveriges mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. Av hennes tre romaner har de två senaste, Pojkarna och När hundarna kommer, belönats med Augustpriset. Vid sidan av författarskapet arbetar Jessica Schiefauer med kurser i språk och skrivande.

Lina Wolff (1973) är flerfaldigt belönad författare och skriver både noveller och romaner. Hennes senaste bok De polyglotta älskarna tilldelades förra året Augustpriset i kategorin »Årets svenska skönlitterära bok« och har beskrivits som »stor romankonst«.Mer om Linas medverkan kan du läsa här!

Mats Strandberg (1976) fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (CirkelnEldNyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Skräckromanen Färjan blev en försäljnings- och kritikersuccé. Hans senaste bok Hemmet kallar han för »en Exorcisten med ombytta roller.«Läs om Mats medverkan här!

Mats Söderlund (1965) är författare, poet och tidigare ordförande i Sveriges Författarförbund. Han leder också regelbundet uppskattade kurser i litterär gestaltning. Mats Söderlund medverkar regelbundet i tidningen Skriva och utkommer i höst med Skriva poesi – om diktandets hantverk, och arbetar just nu på sitt första fantasy-epos.Läs mer om vad Mats kommer att tala om!

Sara Paborn (1972) är författare och poet och känd för sina intelligenta underhållningsromaner, ofta med ett stråk av allvar och en mörkare underton. Hennes lågintensivt dramatiska medelklasskildringar hyllats av kritikerna hennes nya bok Blybröllop beskrevs i en recension som »mörk, intelligent och med ett tyngre existentiellt tema i botten.«Läs mer om Saras medverkan här!

Elin Boardy (1979) skriver hyllade historiska romaner och utkom senast med Tiden är inte än, som handlar om 1300-talets pesthärjade Europa. Hennes debutroman Allt som återstår nominerades till Borås Tidnings debutantpris och för sin tredje roman Mary Jones historia fick hon motta Tidningen Vi:s litteraturpris.
Programmet uppdateras löpande – fler föreläsare tillkommer. Följ oss på Facebook för nyheter och uppdateringar!

Praktisk information

Två dagar med inspirerande föreläsare och handfasta workshops som ger dig ny glöd och nya verktyg i ditt skrivande.

Scandic Opalen i Göteborg, 18 november 9:30 – 19 november 16:00.

Ordinarie pris: 3 190 kr
Skriva-prenumerant: 2 790 kr

I priset ingår föreläsningar och workshops, mingel, fika och luncher. Som deltagare får du även rabatterade hotellpriser under hela helgen.

Skriv2017 arrangeras i samarbete mellan tidningen Skriva, Kultur i Väst och Region Halland.

Göteborg 18-19 november
Boka din biljett här!

 

Så har besökarna tyckt om Skrivas tidigare event

»Supertrevligt och intressant. Bra mix av författare.«

»Det kändes härligt att en hel kväll få frossa i författarens process, lust och vedermödor. Som ett riktigt bra nummer av Skriva live.«

»Skrivande människor i alla åldrar som brann för att prata med andra om sitt skrivande. Verkligen roligt.«

»Förutom att det var fantastiskt trevligt och gav möjlighet till inspirationsmöten som man annars är rätt svältfödd med i den här branschen, var det även mycket teoretiskt lärorikt.«