Skriv2017 är konferensen för dig som skriver. Här får du två dagar späckade av föreläsningar, workshops och möten med såväl etablerade som aspirerande författare och branschfolk – hela tiden med hantverket i fokus.

Knyt kontakter och skaffa nya skrivarkompisar. Fördjupa dig i ämnen som språk och stil, hur man bygger trovärdiga karaktärer och väver en stark historia som fångar läsarna. Du kan också ställa frågor till våra expertpaneler – författare, förläggare och skrivcoacher.

Boka din biljett här!

 

Klara föreläsare

Jessica Schiefauer (1978) är en av Sveriges mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. Av hennes tre romaner har de två senaste, Pojkarna och När hundarna kommer, belönats med Augustpriset. Vid sidan av författarskapet arbetar Jessica Schiefauer med kurser i språk och skrivande.

Lina Wolff (1973) är flerfaldigt belönad författare och skriver både noveller och romaner. Hennes senaste bok De polyglotta älskarna tilldelades förra året Augustpriset i kategorin »Årets svenska skönlitterära bok« och har beskrivits som »stor romankonst«.

Mats Strandberg (1976) fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld, Nyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Den första delen nominerades till Augustpriset och hyllades av en enig kritikerkår. Hans senaste bok Hemmet kallar han för »en Exorcisten med ombytta roller.«

Mats Söderlund (1965) är författare, poet och tidigare ordförande i Sveriges Författarförbund. Han leder också regelbundet uppskattade kurser i litterär gestaltning. Mats Söderlund medverkar regelbundet i tidningen Skriva och utkommer i höst med Skriva poesi – om diktandets hantverk, och arbetar just nu på sitt första fantasy-epos.

Foto: Samuel Uneus

Sara Paborn (1972) är författare och poet och känd för sina intelligenta underhållningsromaner, ofta med ett stråk av allvar och en mörkare underton. Hennes lågintensivt dramatiska medelklasskildringar hyllats av kritikerna hennes nya bok Blybröllop beskrevs i en recension som »mörk, intelligent och med ett tyngre existentiellt tema i botten.«

Foto: Lisa Irvall

Elin Boardy (1979) skriver hyllade historiska romaner och utkom senast med Tiden är inte än, som handlar om 1300-talets pesthärjade Europa. Hennes debutroman Allt som återstår nominerades till Borås Tidnings debutantpris och för sin tredje roman Mary Jones historia fick hon motta Tidningen Vi:s litteraturpris.

Programmet uppdateras löpande – fler föreläsare tillkommer. Följ oss på Facebook för nyheter och uppdateringar!

 

Praktisk information

Datum: Lördag 18 nov kl. 9.30 – söndag 19 nov ca kl. 16.

Plats: Scandic Opalen Göteborg

I priset ingår:

Två dagars föreläsningar, mingel, fika och luncher.

Ordinarie pris: 3 190 kr

Skriva-prenumerant: 2 790 kr

På kvällen: Middagsbuffé, för den som önskar 450 kr

Rabatterade hotellpriser för deltagare!

Boka din biljett här!

 

Så har besökarna tyckt om Skrivas tidigare event

»Supertrevligt och intressant. Bra mix av författare.«

»Det kändes härligt att en hel kväll få frossa i författarens process, lust och vedermödor. Som ett riktigt bra nummer av Skriva live.«

»Skrivande människor i alla åldrar som brann för att prata med andra om sitt skrivande. Verkligen roligt.«

»Förutom att det var fantastiskt trevligt och gav möjlighet till inspirationsmöten som man annars är rätt svältfödd med i den här branschen, var det även mycket teoretiskt lärorikt.«