Skriv2017 – Sveriges största skrivkonferens 18-19 november

Unna dig en inspirerande helg för dig och ditt skrivande!

Skriv2017 är konferensen för dig som skriver. Här får du två dagar späckade av föreläsningar, workshops och möten med såväl etablerade som aspirerande författare och branschfolk – hela tiden med hantverket i fokus.

Knyt kontakter och skaffa nya skrivarkompisar. Fördjupa dig i ämnen som språk och stil, hur man bygger trovärdiga karaktärer och väver en stark historia som fångar läsarna. Du kan också ställa frågor till våra expertpaneler – författare, förläggare och skrivcoacher.

Som prenumerant på Skriva får du 400 kronor i rabatt på deltagaravgiften!

Göteborg 18-19 november
Boka din biljett här!

Program

Ladda ner programmet som PDF

Praktisk information

Två dagar med inspirerande föreläsare och handfasta workshops som ger dig ny glöd och nya verktyg i ditt skrivande.

Scandic Opalen i Göteborg, 18 november 9:30 – 19 november 16:00.

Ordinarie pris: 3 190 kr
Skriva-prenumerant: 2 790 kr

I priset ingår föreläsningar och workshops, mingel, fika och luncher. Som deltagare får du även rabatterade hotellpriser under hela helgen.

Skriv2017 arrangeras i samarbete mellan tidningen Skriva, Kultur i Väst och Region Halland.

Göteborg 18-19 november
Boka din biljett här!

Som prenumerant på Skriva får du 400 kronor i rabatt på deltagaravgiften!

Föreläsare

Lina Wolff (1973) är flerfaldigt belönad författare och skriver både noveller och romaner. Hennes senaste bok De polyglotta älskarna tilldelades förra året Augustpriset i kategorin »Årets svenska skönlitterära bok« och har beskrivits som »stor romankonst«.

Mer om Linas medverkan kan du läsa här!

Mats Strandberg (1976) fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (CirkelnEldNyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Skräckromanen Färjan blev en försäljnings- och kritikersuccé. Hans senaste bok Hemmet kallar han för »en Exorcisten med ombytta roller.«

Läs om Mats medverkan här!


Foto: Maria Annas

Kristina Sandberg (1971) debuterade 1997 och fick sitt stora genombrott med trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik. Sista delen, Liv till varje pris, gav henne Augustpriset 2014. Kristina Sandberg är även utbildad psykolog, vilket hon tror har hjälpt henne att fånga det mänskliga hos sina karaktärer.

Mer om Kristinas medverkan kan du läsa här!

Martina Haag (1964) var från början skådespelerska men sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Hon har skrivit åtta böcker, varav två har filmatiserats med henne själv i huvudrollen. Hennes senaste roman Det är något som inte stämmer, har vunnit stort gehör hos både läsare och kritiker och vann priset Årets bok 2016.

Mer om Martinas medverkan kan du läsa här!

Jessica Schiefauer (1978) är en av Sveriges mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. Av hennes tre romaner har de två senaste, Pojkarna och När hundarna kommer, belönats med Augustpriset. Vid sidan av författarskapet arbetar Jessica Schiefauer med kurser i språk och skrivande.

Läs mer om Jessicas medverkan här!

Elin Boardy (1979) skriver hyllade historiska romaner och utkom senast med Tiden är inte än, som handlar om 1300-talets pesthärjade Europa. Hennes debutroman Allt som återstår nominerades till Borås Tidnings debutantpris och för sin tredje roman Mary Jones historia fick hon motta Tidningen Vi:s litteraturpris.

Läs mer om Elins medverkan här!


Foto: Maria Annas

Mats Kempe (1966) debuterade 1996 och har sedan dess gett ut flera kritikerrosade novellsamlingar och romaner. Hans litterära stil kan beskrivas som prosalyrisk där han ofta utgår från det vardagliga och sedan töjer på reglerna för hur en berättelse kan skrivas. Under åren har han arbetat som lärare i skrivande på flera folkhögskolor och skrivarkurser.

Mer om Mats medverkan kan du läsa här!

Sara Paborn (1972) är författare och poet och känd för sina intelligenta underhållningsromaner, ofta med ett stråk av allvar och en mörkare underton. Hennes lågintensivt dramatiska medelklasskildringar hyllats av kritikerna hennes nya bok Blybröllop beskrevs i en recension som »mörk, intelligent och med ett tyngre existentiellt tema i botten.«

Läs mer om Saras medverkan här!

Mats Söderlund (1965) är författare, poet och tidigare ordförande i Sveriges Författarförbund. Han leder också regelbundet uppskattade kurser i litterär gestaltning. Mats Söderlund medverkar regelbundet i tidningen Skriva och utkommer i höst med Skriva poesi – om diktandets hantverk, och arbetar just nu på sitt första fantasy-epos.

Läs mer om vad Mats kommer att tala om!

 

Så har besökarna tyckt om Skrivas tidigare event