En roman blir till.

Här följer vi scenpoeten och författaren Olivia Bergdahls bokresa, från tankefrö till läsarmöten.

En roman blir till Publicerad 21 augusti 2019

Fråga allt!

Hej på er!

Nu kan man kommentera! Jag är fruktansvärt nervös över det, eftersom det kanske inte kommer några kommentarer överhuvudtaget.

Så — om nån sitter och funderar på något, passa på! Gärna frågor om skrivande, såklart, men också annat. Typ varför skriver du det där? Vad läser du? Vad ska man tänka på när man hamnar inför det eller det? Vad är dina bästa modetips för författare? Vilken är den bästa vilda västernpark du har besökt? Har du något barndomsminne kopplat till litteratur? Kanske en första litterär upplevelse? (svar ja!) Hur strukturerar man sina dagar när man inte har nån som ger en pengar för att vara strukturerad? Hur tjänar man ens pengar som författare? Vilken är din favoriträtt? Favoritmånad? Favoritstation? Favoritbandit? Och så vidare! Man får såklart kommentera utan fråga också, eller inte kommentera alls. Vi får se, helt enkelt!

Eftersom det inte finns några som helst begränsningar i vare sig tid eller rum, så kan jag dock lova att jag kommer att svara på allt.

/Olivia

9
Skriv ett svar

avatar
9 Samtalstrådar
0 Svar på trådar
1 Följare
 
Kommentar med flest reaktioner
Hetaste samtalstråden
7 Medverkande i samtalet
DanneLSaraMaja LindbergAnnaOlivia Bergdahl Nya samtalare

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Följ  
newest oldest most voted
Notify of
Björn
Guest
Björn

Hur ska en göra, när en känner behovet att skriva och det liksom bubblar i en att få uttrycka sig, samtidigt som inget känns riktigt värt att sätta på pränt? När rastlöshet och apati liksom går hand i hand och en inte känner en kan slå litterär mynt av sina kontinuerliga livskriser och grubblerier? Kanske för att en levt så många år så en tycker att hade en nåt att säga så hade en väl gjort det för länge sen? Är det nånsin för sent att börja eller för tidigt att sluta?

Anderz ohlsdon
Guest
Anderz ohlsdon

Jag har följt och beundrar dig under en ganska lång tid. Tagit del av mkt av de du skrivit och detta har gjort mig glad . När livet har känts tungt har dina ord vart till glädje

Anna
Guest
Anna

Hur strukturerar man sina dagar när man inte har nån som ger en pengar för att vara strukturerad? Ska börjar författarskola och försöka få ihop en bok och vi har en massa egen skrivtid.

Maja Lindberg
Guest
Maja Lindberg

Jag har precis börjat ta tag i mina skrivardrömmar och känner igenom mig väldigt mycket i det du skrev om att flödesskriva. Det är fantastiskt när orden bara flyter på, men det känns svårt att bygga en sammanlänkad historia som blir komplex nog genom att skriva på det sättet. Har du några tankar kring hur man kan göra för att planera sin historia ”lagom” mycket och få till det ett komplext djup? Alltså tillräckligt mycket för att den ska bli en intressant historia, men inte så planerad att det inte går att skriva på känsla.

Sara
Guest

Hvordan blev du så mega dygtig?

DanneL
Guest
DanneL

Minsann… skrivs inte också detta inlägg ( mer rätt o kalla det hela så än en fråga..) på ett MTR tåg – rejält försenat o omdirigerat ( sommycket annat i livet) Göteborg är ånyo målet för denne lycklige man – den där livsnjutaren som har så rackarns svårt o begränsa sig. Om inte jag fick leva i ett sammanhang där det fria ordet står stolt o fritt för sig själv.. ja då vore det svårt – väldigt svårt o leva. Så när ordet är ditt – o begränsningens klarhet är fördunklad sv ordens mångfald.. då uppstår ibland vissa ’problem’ Så… Read more »

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

En roman blir till

Du-du-du-du-du-du

Publicerad 7 januari 2020

En roman blir till

Salt Lake City

Publicerad 30 oktober 2019

En roman blir till

Las Vegas, baby!

Publicerad 28 oktober 2019

En roman blir till

Bokmässan 2019

Publicerad 1 oktober 2019

En roman blir till

Bokmässeveckan inleds

Publicerad 24 september 2019

En roman blir till

En annan arbetsplats

Publicerad 20 september 2019

En roman blir till

<3 kortkort

Publicerad 4 september 2019

En roman blir till

Steg 10 – FANFAR

Publicerad 5 augusti 2019

En roman blir till

Steg 3 – dippen.

Publicerad 4 augusti 2019