Bokmässan 2019

Ett uppvisningslopp där man ska vara lite smart, en branschfest och ett mingel utan slut. Den som har mest uppdrag, den som blir bjuden på flest fester, den som drar mest publik, den som säljer mest, den som känner flest, den som känner flest rätt personer, den som blir bra på bild, den som är rolig, den som är intelligent, den som gett ut flest böcker, den som översatts mest, den som är på rätt förlag, den som får erbjudanden, den som orkar mest, den som aldrig går hem, den som vaknar först, den som kan läsa av alla koder, den som gör bort sig på rätt sätt, den som aldrig gör bort sig, den som vet allt det man bör veta, intrikata strukturer och vem som är vem. Små hierarkiska trianglar och andra plana ytor. Och när man är inne i karusellen, inte behöver veva sig fram, när schemat är tjockt och kramarna många, allt blir så jävla härligt. Jag kan sammanfatta det så här: Ett tillfälle per dag onsdag-söndag krävde min fullaste koncentration, ett sådant åh-fan-bergdahl-gör-nu-ditt-absolut-bästa-eller-skäms. Och så gick det bra, och så kommer euforin och så dan därpå gick det bra igen.

Jag var i Betlehemskyrkan med en föreställning med Kristina Issa och kören Iris:

Jag samtalade:

+ några gånger till.

Jag var med på det sanslöst svindlande och fina Historical Dinner Party:

Jag var festpoet:

(gånger2)

Och jag var gudstjänstpoet:

Och jag höll i Spoken word i Rum för poesi och avslutningsvis, gick jag hem och sen var det premiär på Hildegard och Ingegerd. Som en sista final, och herregud vad nöjd jag var och är:

Pjäsen spelas förövrigt idag och imorgon om nån vill haffa en biljett! Och dessutom är jag återigen Spoken wordvärd och konferencier på Folkteatern ikväll. Sen blir det pangbom tillbaka till skrivandet och gud vad jag också längtar efter det. Och tystnaden där man kan minnas vad man lärt sig, låta det sätta sig i kroppen, och alla ansikten finner sin plats. Och så läsandet, såklart, med denna nya rikedom i hushållets ägo:

Artikeln publicerades 1 oktober 2019 och är skriven av .

Rekommenderas för dig

Läs vidare

Annons