Välkommen till nya Skriva

För fem år sedan kom första numret av Skriva ut. Det firar vi med en ordentlig makeover!

Tidningen har fått ett nytt format, blivit tjockare och med en ny layout. Dessutom har vi byggt om tidningens disposition. Numer finns en tydlig inspirationsdel i början och en hantverksdel längre bak. Allt för att göra ett både vassare och mer lättnavigerat magasin.

Själva utgångspunkten har förstås inte förändrats: Texter som tar ditt skrivande på allvar. Seriöst utan att bli tråkigt, lättillgängligt utan trams.

Vi är övertygade om att du kommer att älska nya Skriva. Därför ger vi dig just nu 100 kronor i rabatt på vårt ordinarie prenumerationspris. Du betalar endast 249 kronor för ett helt år med Skriva.

Teckna din prenumeration idag så får du nya Skriva i din brevlåda!

Per Adolfsson, chefredaktör

  • Prenumerationen avslutas automatiskt. Du behöver aldrig betala för fler nummer än du beställt. Vid prenumeration till utlandet tillkommer porto. Genom att prenumerera godkänner du att Skriva skickar dig digitala nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på dessa nyhetsbrev.

Läs Skriva digitalt Som prenumerant på papperstidningen kan du även läsa Skriva i din telefon, surfplatta eller dator alldeles gratis (värde 289 kr). Dessutom får du tillgång till hela vårt arkiv av utgåvor digitalt (värde över 1 200 kr).

Skrivtävlingar Som läsare kan du vara med och tävla om fina priser och få dina texter publicerade i tidningen och på webben.

Få svar på dina frågor I Skriva kan du ställa frågor om ditt skrivande direkt till Susanna Alakoski, Mats Söderlund samt Författarförbundets jurist Maria Martinsson.

Rabatter och erbjudanden Som läsare av Skriva får du också rabatt på våra föreläsningar, konferenser och event.

5 år och 31 utgåvor av Skriva

stora intervjuer med Sveriges främsta författare:

guider om allt från karaktärer till dramaturgi

debutanter som intervjuats

reportage om skrivande i olika genrer

Få nya Skriva i din brevlåda

Klicka här för att prenumerera!

Vad är Skriva?

Skriva är tidningen för alla som skriver. I varje nummer delar Sveriges främsta författare med sig av sina råd och erfarenheter. Du får handfasta guider om allt från hur man inleder sin roman till hur man skapar starka karaktärer. Dessutom insidertipsen som ökar dina chanser att bli utgiven. Bakom tidningen Skriva står Offside Press med tidningarna Filter och Offside.

Tidningen som du kunnat läsa om i bland annat

Fick tidningen Skriva i julklapp. Häpnade över allt jag inte visste, inte tänkt på och allt jag inte trodde att jag behövde veta. Gick upp i natt och skummade igenom senaste manuset och började tänka nytt. Tack Skriva, min nya kompis att hålla i handen.

Varg Gyllander

Författare

Att skriva står högst upp på våra önskelistor. Att kunna skriva är värt miljoner. Därför är tidningen Skriva toppen. Den tar människornas dröm på allvar och erbjuder infallsvinklar som vi annars inte skulle komma på; sex utan skäms, idéskydd, förlagskunskap, inledningar, anledningar och slutledningar.

Susanna Alakoski

Författare

Tidningen Skriva är en mycket välgjord blandning av längre texter och praktiska tips, en lustfylld och lärorik läsning både för den som är skribent, eller på väg att bli, och för den som är läsare!

Ann-Marie Skarp

Förlagschef, Piratförlaget

Få nya Skriva i din brevlåda

Klicka här för att prenumerera!