Har du en lysande bokidé? Osäker på hur du ska gå vidare? I Skriva nr 3 2013 visar vi fyra steg för att utveckla din idé och låter tre författare berättar hur de själva gjorde. Vi frågar också förlagen om hur man på bästa sätt förvaltar sin idé och Författarförbundets jurist svarar på frågan om man kan skydda en unik idé från plagiat.

Dessutom stora intervjuer med Monika Fagerholm och Kristian Lundberg som delar med sig av sina skrivprocesser. Elisabeth Rynell berättar varför man måste älska alla sina karaktärer – även de mest tvivelaktiga. Jesper Weithz om hur man gör roman utifrån sitt samhällsengagemang och Petter om boken han önskar att han skrivit.

Vi spanar också in den nya löpartrenden bland författare och berättar varför det aldrig är för sent att debutera. Vi visar hur man vänder ett »nej« till något positivt och berättar varför det kan vara så viktigt att ta en paus från vardagen och resa bort och skriva.

Teckna prenumeration

Köp som lösnummer

Köp i digital version

BOKTIPS! Funderar du på att ge ut en bok själv? I Ge ut din bok får du vägledningen som fungerar – oavsett hur många kronor och timmar du kan satsa på din bok. Författare är Johanna Wiman, till vardags redaktör på Skriva. Beställ här