Ge dig ut på fältet! I detta fullmatade nummer visar vi hur du hämtar inspiration från verkligheten. Vi ger dig tolv ovärderliga tips för att lyckas med din research och tittar närmare på den heta trenden med reportageböcker.

I en exklusiv text för Skriva berättar Gellert Tamas om hur han förvandlar grävande journalistik till litteratur som inte lämnar någon oberörd. Dessutom svarar förlagen på frågan: Hur viktigt är det egentligen för en författare att ha koll på fakta?

Vi berättar hur man hittar sin egen röst, träffar Marie Hermanson som hittar stoff i galenskapen och Peter Pohl, 74-åringen som utgår från sin ungdoms dagböcker. Och så är vi stolta över att kunna presentera första delen i vår nya poesiskola med hyllade poeten och författaren Mats Söderlund.

Som vanligt i Skriva: tävlingar, svar på dina frågor om allt från juridik till science fiction, motivationsknep, prylar, grundskolan och erfarna lektören Johanna Mo som med rödpennan i högsta hugg tagit sig an en ny text från våra läsare.

 

BOKTIPS! Funderar du på att ge ut en bok själv? I Ge ut din bok får du vägledningen som fungerar – oavsett hur många kronor och timmar du kan satsa på din bok. Författare är Johanna Wiman, till vardags redaktör på Skriva. Beställ här